top of page
Auto verkopen prijs

Hoe auto verkopen aan de juiste prijs

Om uw auto aan de juiste prijs te verkopen kunt u het beste (1) vergelijken op auto verkoopsites, (2) onderzoeken wat de gebreken en de troeven zijn van uw auto, (3) een expert uw auto laten taxeren. 

1. Zoek gelijkaardige auto's die online te koop staan

Websites zoals 2dehands.be en Autoscout24.be geven u een indicatie van hoeveel uw auto waard kan zijn. De beste methode hier is om een auto te zoeken die zo goed mogelijk aansluit bij uw auto in kwestie van opties, staat, kilometerstand, motor en zelfs kleur.

 

Hoe meer vergelijkingspunten hoe beter. Hou wel rekening dat de prijzen die te zien zijn op 2dehands en Autoscout24 niet de verkoop prijzen zijn. Vaak ligt de verkoopprijs lager dan de advertentieprijs.

Daarnaast biedt Autoscout24 een waardebepalingstool die u een indicatie kan geven van wat uw auto waard is. Dit is een goed eerste startpunt om uw auto te verkopen aan de juiste prijs.

 

Maar weet dat ook deze tool maar enkele punten in rekening neemt en u een gemiddelde advertentieprijs geeft eerder dan de gemiddelde verkoopprijs. De werkelijke verkoopprijs is dus in realiteit in bijna alle gevallen lager dan wat de tool aangeeft. 

2. Weet wat de gebreken en de troeven zijn van uw auto

Wat in uw voordeel kan spelen is, weten wat de gebreken zijn van uw auto. Wanneer u de gebreken kent dan kunt u dit in rekening brengen met de gevraagde verkoopprijs. Op die manier verspilt u geen tijd en krijgt u uw auto gemakkelijker verkocht.

Aan de andere kant is het ook belangrijk om te weten wat de troeven zijn van uw auto. Kan uw auto in de LEZ binnen? Dan is dat zeker een troef. Velgen, lage kilometers, nieuwe banden, etc. zijn allemaal troeven die u in rekening kunt brengen in de prijs. Zorg er dan ook voor dat u de troeven goed naar voren schuift bij advertenties en/of bij bezichtigingen.

3. Laat een expert uw auto taxeren

Als u elke week een auto koopt en verkoopt dan kunt u uzelf een expert noemen. Erkende experts zoals auto opkoper Imex Cars kunnen u een juiste waardebepaling geven voor uw auto.

 

De twee punten hierboven vernoemd kunnen helpen maar zonder een expert zijn mening kunt u nooit met zekerheid weten of u uw auto wel aan de juiste prijs heeft verkocht.

 

In sommige gevallen worden auto's voor een te lage prijs verkocht en dat is iets dat iedereen wil vermijden uiteraard. Vraag daarom vandaag een nog een waardebepaling voor uw auto aan door het formulier in te vullen op onze website.

 

Bovendien krijgt u meteen een bod op uw wagen. Bij akkoord is uw auto meteen verkocht en hoeft u zich geen zorgen te maken over al het werk dat er bij komt kijken zoals uw auto keuren voor verkoop, bezichtigingen, administratie etc.

Vraag vandaag nog een bod aan.

Ontvang een bod op uw auto

100% gratis en vrijblijvend

Binnen 24 u een bod

Erkende auto opkoper

3 stappen om uw auto te verkopen aan de juiste prijs
Auto laten taxeren auto verkoop prijs

Bod op auto ontvangen

Ontvang vandaag nog een bod op uw auto van Imex Cars, een erkende auto opkoper die u de beste prijs biedt voor uw wagen. Wij komen tot bij u om uw wagen een correcte waardebepaling te geven.

 

Bent u niet tevreden met ons bod? Dan bent u helemaal niet verplicht om te verkopen. Benieuwd naar wat wij bieden voor uw wagen? Vraag vandaag een bod aan.

Bekijk onze Google reviews! Onze klanten spreken voor zich.

Verkopen aan garage

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Binnen 24 u een bod

Erkende auto opkoper

bod ontvangen om auto te verkopen

Hoe werkt het?

Uw auto verkopen in drie stappen. Als eerst vult u de gegevens in. Vervolgens neemt één van onze experts contact met u op met een eerste prijsindicatie op uw wagen. Als laatst kunt u een expert gratis en vrijblijvend laten langskomen voor inspectie. Na de inspectie wordt er een finaal bod uitgebracht op uw wagen. Bij wederzijds akkoord is uw auto verkocht. 

Formulier invullen

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Bod ontvangen

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. Verdere details van het voertuig worden besproken om een betere inschatting te doen van de waarde van uw voertuig.

Afspraak maken

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. U krijgt ter plaatsen een gratis bod zonder verkoopverplichting. ​Bij wederzijds akkoord is uw auto verkocht en wordt er meteen een betaling geregeld. U wordt voorzien van de nodige documenten en de verkochte auto wordt gratis opgehaald. 

1. Vul het formulier in

2. Ontvang een bod

3. Afspraak maken

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. bovenstaand formulier. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. bovenstaand formulier. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

bod op auto krijgen
Bod op auto ontvangen
arrow&v

Foto's auto (optioneel)

Foto auto
Foto auto
Foto auto
Foto auto
Bod ontvangen
bottom of page