Waardebepaling auto

Dat kan al binnen 2 uur, zonder gedoe

Bod ontvangen?

Gratis en vrijblijvend!
Foto's uploaden (max. 4 foto's)
Uitstekend
Gebaseerd op 75 recensies
Michael Heiremans
Michael Heiremans
Op tijd, correcte mensen. Snel tot akkoord
Glenn Van Boven
Glenn Van Boven
Stipte en correcte service
Verfaille Glen
Verfaille Glen
Loyaal / oprecht / vriendelijk / eerlijke prijs / efficiënt
glenn depoorter
glenn depoorter
Mannen die hun wereld kennen. Snelle reactie, kwamen de dag zelf nog kijken. Auto direct betaald, en mag deze nog gebruiken tot mijn nieuwe geleverd word. Een overeenkomst waar we beiden mee tevreden zijn. Bedankt mannen !!!
Koen Smekens
Koen Smekens
Correcte afspraken. Snelle service. Betrouwbaar en correcte betaling. Een aanrader.
philippe antara
philippe antara
Vandaag mijn auto verkocht aan Imex Cars, een eerlijke prijs gekregen. Heel leuke mensen om zaken mee te doen, vriendelijk en correct. Wil je je wagen verkopen, contacteer eerst Imex Cars, je komt zeker tot een akkoord. Bedankt aan Imex Cars voor de fijne afhandeling.
Jo Buyle
Jo Buyle
Heel vriendelijke mensen met bereidheid tot onderhandelen. Heel tevreden
Elisabeth Kustermans
Elisabeth Kustermans
Fantastische service, zeer professioneel en eerlijk. Absoluut aan te raden!
Lotte M
Lotte M
Vlotte afhandeling Vriendelijk Perfecte prijs en ruimte om te onderhandelen
Sander Van Hecke
Sander Van Hecke
Betreft de verkoop van mijn wagen, vriendelijke aankopers, da verkoop van mijn wagen was dan ook snel afgerond!

Dagwaarde auto berekenen: Ontdek nu de waarde van uw auto

Vraag u zich af “hoeveel is mijn auto waard?”. Het bepalen van de cataloguswaarde van een auto is een essentiële stap bij het kopen of verkopen ervan. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk bepaald? In dit artikel zullen we dieper ingaan op het proces achter de waardebepaling van een auto en wat hierbij komt kijken. Van factoren zoals merk en model tot kilometerstand en onderhoudsgeschiedenis, ontdek alles wat je moet weten over het bepalen van de waarde van een auto.

Hoe wordt de waarde van een auto bepaald?

De waarde van een auto berekenen wordt gedaan op basis van verschillende factoren, waaronder het bouwjaar, de kilometerstand en het merk en model. Daarnaast speelt ook de onderhoudsgeschiedenis een rol bij de waardebepaling. Het is mogelijk om online gratis taxaties te laten uitvoeren om direct inzicht te krijgen in de waarde van uw auto. Autobedrijven maken vaak gebruik van koerslijsten of marktwaarde tools om tot een accurate waardebepaling te komen. Bij deze taxatie wordt er gekeken naar zowel technische aspecten als eventuele schade aan het voertuig.

Leeftijd en kilometerstand

Leeftijd van de auto:
De leeftijd van een auto speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde. Hoe ouder de auto, hoe lager over het algemeen de waarde zal zijn.

Totaal aantal gereden kilometers:
Het totaal aantal gereden kilometers heeft ook invloed op de waardebepaling van een auto. Een hogere kilometerstand kan leiden tot een lagere dagwaarde en inruilwaarde.

Onderhoudsgeschiedenis

  • Regelmatig onderhoud uitgevoerd
  • Onderhoudsboekje aanwezig

In de onderhoudsgeschiedenis van deze auto is te zien dat er regelmatig onderhoud is uitgevoerd. Het onderhoudsboekje is ook aanwezig, wat een bewijs is van goed onderhouden voertuig. Dit kan de waarde van de auto positief beïnvloeden.

Merk, model en uitvoering

Bekendheid van het merk kan invloed hebben op de populariteit van het model. Een bekend en geliefd merk zal over het algemeen meer vraag hebben naar zijn modellen. Het is belangrijk om te weten hoe populair een bepaald model is, omdat dit de marktwaarde ervan kan beïnvloeden.

Om de waarde van een auto te bepalen, kunnen verschillende factoren worden meegenomen zoals leeftijd, bouwjaar en type voertuig. Daarnaast speelt ook de populariteit van het model een rol bij het vaststellen van de waarde.

Populariteit en vaag en aanbod

Aantal vergelijkbare auto’s te koop op de markt: Het aantal vergelijkbare auto’s dat te koop is op de markt kan invloed hebben op de waardebepaling van een specifiek model. Als er veel aanbod is, kan dit leiden tot lagere prijzen en kan het moeilijker zijn om uw auto snel te verkopen. Aan de andere kant, als er weinig vergelijkbare auto’s te koop zijn, kunt u mogelijk een hogere vraagprijs krijgen.

Hoeveelheid vraag naar dit specifieke model: De hoeveelheid vraag naar een specifiek automodel heeft ook invloed op de waarde ervan. Als een bepaald model populair is bij autokopers en veel wordt gezocht, kan dit resulteren in hogere prijzen voor die modellen. Dit geldt vooral als er slechts beperkt aanbod beschikbaar is. Het kennen van de populariteit en vraag naar uw specifieke automodel kan u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs of inruilwaarde voor uw auto.

Accessoires en extra's

Bijzondere extra opties aanwezig: Dit voertuig is voorzien van diverse bijzondere extra opties, waardoor het extra comfort en gemak biedt tijdens het rijden. Denk hierbij aan een navigatiesysteem, parkeersensoren of een panoramadak.

Aanpassingen gedaan aan het voertuig: Deze auto heeft enkele aanpassingen ondergaan om de prestaties te verbeteren of om esthetische redenen. Hierbij kan gedacht worden aan sportieve velgen, een sportuitlaat of getinte ramen.

Schade en technische staat

Schaafplekken of krassen op de carrosserie kunnen invloed hebben op de waardebepaling van een auto. Daarnaast zijn mogelijke technische mankementen ook belangrijk om rekening mee te houden bij het bepalen van de autowaarde.

Het is mogelijk om direct online een taxatie te laten uitvoeren door een autobedrijf. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de schade en technische staat van het voertuig, evenals het bouwjaar, merk en type.

Brandstof en energieverbruik

  • Het merk, type en bouwjaar van een voertuig kunnen invloed hebben op het brandstofverbruik. Nieuwere modellen hebben vaak efficiëntere motoren die minder brandstof verbruiken.
  • U kunt de energie-efficiëntie van een auto online controleren. Deze geven informatie over het gemiddelde energieverbruik en bijbehorende kosten.

Historische gegevens

  • De historische gegevens van een auto, zoals het bouwjaar en het type voertuig, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde.
  • Online tools zoals de ANWB koerslijst kunnen u direct inzicht geven in de marktwaarde van uw auto.

Marktwaarde en waardebepaling tools

  • Marktwaarde en waardebepaling tools kunnen u helpen de waarde van uw auto te bepalen.
  • U kunt gebruik maken van online taxatie tools om direct een indicatie te krijgen van de dagwaarde van uw voertuig.

​Wilt u de prijs van uw auto berekenen? U kunt een bod op uw auto krijgen door uw auto telefonisch of schriftelijk aan te melden bij Imex Cars. Het is volledig gratis en vrijblijvend om de waarde van uw auto te laten berekenen. Denkt u “Wat is mijn auto waard”? Denk aan Imex Cars, wij helpen u graag verder.

Snel je auto verkocht in 4 stappen

Aan­melding

van uw voertuig online

Prijs­indicatie

Per telefoongesprek

Inspectie

op locatie direct een bod

Verkocht!

Direct geld op je rekening