Ik wil mijn bedrijfswagen verkopen

Dat kan al binnen 2 uur, zonder gedoe

Bod ontvangen?

Gratis en vrijblijvend!
Foto's uploaden (max. 4 foto's)
Uitstekend
Gebaseerd op 75 recensies
Michael Heiremans
Michael Heiremans
Op tijd, correcte mensen. Snel tot akkoord
Glenn Van Boven
Glenn Van Boven
Stipte en correcte service
Verfaille Glen
Verfaille Glen
Loyaal / oprecht / vriendelijk / eerlijke prijs / efficiënt
glenn depoorter
glenn depoorter
Mannen die hun wereld kennen. Snelle reactie, kwamen de dag zelf nog kijken. Auto direct betaald, en mag deze nog gebruiken tot mijn nieuwe geleverd word. Een overeenkomst waar we beiden mee tevreden zijn. Bedankt mannen !!!
Koen Smekens
Koen Smekens
Correcte afspraken. Snelle service. Betrouwbaar en correcte betaling. Een aanrader.
philippe antara
philippe antara
Vandaag mijn auto verkocht aan Imex Cars, een eerlijke prijs gekregen. Heel leuke mensen om zaken mee te doen, vriendelijk en correct. Wil je je wagen verkopen, contacteer eerst Imex Cars, je komt zeker tot een akkoord. Bedankt aan Imex Cars voor de fijne afhandeling.
Jo Buyle
Jo Buyle
Heel vriendelijke mensen met bereidheid tot onderhandelen. Heel tevreden
Elisabeth Kustermans
Elisabeth Kustermans
Fantastische service, zeer professioneel en eerlijk. Absoluut aan te raden!
Lotte M
Lotte M
Vlotte afhandeling Vriendelijk Perfecte prijs en ruimte om te onderhandelen
Sander Van Hecke
Sander Van Hecke
Betreft de verkoop van mijn wagen, vriendelijke aankopers, da verkoop van mijn wagen was dan ook snel afgerond!

Bedrijfswagen verkopen: 5 handige tips voor een succesvolle verkoop

Het verkopen van uw bedrijfswagen kan een uitdagende taak zijn. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om het proces soepeler te laten verlopen. In dit artikel zullen we ingaan op hoe u de waarde van uw bedrijfswagen kunt bepalen, de staat ervan kunt beoordelen en welke verkoopmethode het beste bij uw situatie past. We zullen ook bespreken hoe u zich kunt voorbereiden op de verkoop, uw bedrijfswagen effectief kunt adverteren en promoten, onderhandelingen met potentiële kopers kunt voeren en ten slotte de afhandeling van de verkoop regelt. Lees verder om meer te weten te komen over het snel verkopen van uw bedrijfswagen.

De waarde van uw bedrijfswagen bepalen

Onderzoek de marktwaarde van uw bedrijfswagen om een realistische verkoopprijs te bepalen. Raadpleeg hiervoor verschillende bronnen, zoals online advertenties en autodealers in uw regio. Een expert kan u helpen bij het inschatten van de waarde, rekening houdend met factoren zoals bouwjaar, kilometerstand en algemene staat van de bedrijfswagen.

Onderzoek de marktwaarde

Vergelijk de prijzen van vergelijkbare bedrijfswagens om een idee te krijgen van de marktwaarde. Houd ook trends in de markt goed in de gaten, zodat u kunt anticiperen op veranderingen die van invloed kunnen zijn op de waarde van uw bedrijfswagen.

Raadpleeg een expert

Vraag advies aan een autodealer of -makelaar om uw bedrijfsauto snel te verkopen. Zij hebben kennis van de markt en kunnen u helpen bij het bepalen van een goede verkoopprijs. Zoek naar gespecialiseerde bedrijven in het verkopen van bedrijfswagens, zij hebben vaak een groot netwerk en kunnen uw voertuig snel onder de aandacht brengen bij potentiële kopers. Laat uw bedrijfswagen taxeren door een professional om een nauwkeurige dagwaarde te berekenen en zo de juiste prijs te bepalen voor de verkoop ervan. Lees reviews en ervaringen van andere verkopers. Zo bent u vertrouwd met de kwaliteit van de potentiële auto kopers.

Bereken de dagwaarde

Gebruik online tools en calculators om de dagwaarde van uw bedrijfswagen te berekenen. Houd bij het bepalen van de waarde rekening met factoren zoals kilometerstand, leeftijd en technische staat. Neem ook eventuele schade of reparaties mee in de berekening. Door nauwkeurig deze gegevens in kaart te brengen, kunt u een realistische prijs bepalen bij het verkopen van uw bedrijfswagen.

Bij het verkopen van uw bedrijfswagen is het belangrijk om rekening te houden met zijn actuele marktwaarde. Het is verstandig om een expert te raadplegen die gespecialiseerd is in autoverkoop. Daarnaast kunt u gebruik maken van online tools en calculators, zoals kilometerstand-, leeftijd- en technische staat-checkers. Deze kunnen helpen bij het vaststellen van de dagwaarde. Maar vergeet niet dat schade of reparaties ook invloed hebben op de waarde. Uiteindelijk gaat het erom dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw bedrijfswagen, wat mogelijk kan worden gemaakt door grondig onderzoek naar vergelijkbare voertuigen op de markt.

Snel je auto verkocht in 4 stappen

Aan­melding

van uw voertuig online

Prijs­indicatie

Per telefoongesprek

Inspectie

op locatie direct een bod

Verkocht!

Direct geld op je rekening

De staat van uw bedrijfswagen beoordelen

Begin met het controleren van de technische staat, inclusief motorprestaties en onderhoudsgeschiedenis. Vergeet niet om zowel de buitenkant als de binnenkant grondig te inspecteren op eventuele gebreken of slijtage. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele schade die invloed kan hebben op de verkoopwaarde van uw bedrijfswagen.

Controleer de technische staat

Zorg ervoor dat alles goed functioneert en laat eventuele reparaties uitvoeren voor verkoop. Test alle elektronica en functionaliteiten om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken. Door de technische staat van uw bedrijfswagen te controleren, vergroot u de kans op een snelle verkoop.

Inspecteer de buitenkant en binnenkant

Bekijk de lak zorgvuldig op krassen, roestplekken of andere beschadigingen. Controleer vervolgens alle lichten om er zeker van te zijn dat ze correct functioneren. Neem ten slotte een kijkje in het interieur en let hierbij op vlekken, scheuren of andere gebreken.

Houd rekening met eventuele schade

Maak een lijst van zichtbare schade aan carrosserie:

 • Krassen
 • Deuken
 • Roestplekken

‘Verborgen’ schade zoals ongelukken moet ook worden vermeld. Overweeg om kleine reparaties te laten uitvoeren om waarde te behouden.

De juiste verkoopmethode kiezen

Zelf uw bedrijfswagen verkopen via advertenties is een minder effectieve manier om snel resultaat te behalen. Door het plaatsen van gerichte advertenties op relevante platforms kunt u wel een groot publiek bereiken en potentiële kopers aantrekken. Zorg ervoor dat de advertenties duidelijk en overtuigend zijn, met gedetailleerde informatie over de staat en specificaties van uw bedrijfswagen. Hou er rekening mee dat u met zowel particulieren en koopjesjagers te maken zult hebben.

​Een andere optie is om uw bedrijfswagen in te ruilen bij een autodealer. Dit kan handig zijn als u op zoek bent naar gemak en snelheid. Autodealers hebben vaak al bestaande netwerken van potentiële kopers, waardoor het verkoopproces sneller kan verlopen. Houd er echter rekening mee dat u mogelijk niet de hoogste prijs krijgt voor uw bedrijfswagen bij het inruilen en dat het aanbod beperkt is tot de stock van de autodealer.

​Als u op zoek bent naar expertise en maximale waarde voor uw bedrijfswagen, kan verkopen aan een gespecialiseerd bedrijfsvoertuigen opkopers zoals Imex Cars de juiste keuze zijn. Deze bedrijven hebben diepgaande kennis van de markt en kunnen u helpen om de optimale prijs voor uw voertuig te krijgen. Bovendien nemen ze vaak ook zaken zoals administratie en afhandeling uit handen, wat het proces eenvoudig en efficiënt maakt. Vaak is zijn uw bedrijfswagens al verkocht binnen 24 uur. Imex Cars is ook een leasewagen opkoper en lichte vracht opkoper.

Zelf verkopen via advertenties

Het belang van goede foto’s en een duidelijke beschrijving: Goede foto’s en een duidelijke beschrijving zijn essentieel bij het verkopen van uw bedrijfswagen. Potentiële kopers willen graag zien wat ze kunnen verwachten voordat ze contact met u opnemen. Zorg ervoor dat de foto’s scherp en goed belicht zijn, en geef in de beschrijving gedetailleerde informatie over het merk, model, kilometerstand en eventuele schade.

Effectieve platforms voor het plaatsen van advertenties: Om uw bedrijfswagen snel te verkopen, is het belangrijk om gebruik te maken van effectieve advertentieplatforms. Populaire websites zoals Marktplaats of Autoscout24 kunnen veel potentiële kopers bereiken. Zorg ervoor dat u een aantrekkelijke titel gebruikt die de aandacht trekt, en maak gebruik van relevante zoekwoorden in uw advertentie om beter vindbaar te zijn.

Inruilen bij een autodealer

Voordelen en nadelen van inruilen bij een autodealer:

 • Voordelen: Gemakkelijk en snel proces, geen gedoe met adverteren of onderhandelingen, mogelijkheid om de nieuwe auto direct mee te nemen.
 • Nadelen: Vaak lagere prijs voor uw bedrijfswagen dan bij zelfverkoop, beperkte keuze aan modellen bij de autodealer.

Bedrijfswagen verkopen aan een gespecialiseerd opkoper

Verkopen aan een gespecialiseerde opkopers van wagenparken. Redenen om te kiezen voor een gespecialiseerd inkoper:

 • Expertise in de markt van bedrijfsvoertuigen
 • Snelle en probleemloze verkoopprocedure
 • Mogelijkheid om uw voertuig tegen een goede prijs te verkopen

Het verkopen van uw bedrijfsvoertuig aan een gespecialiseerd bedrijf kan u helpen snel en efficiënt af te ronden zonder gedoe of stress. Dit is ook de eenvoudigste methode voor uw btw bedrijfsauto te verkopen.

Onderhandelen en verkopen

Onderhandel over de prijs:
Wees flexibel tijdens het onderhandelen over de prijs van uw bedrijfswagen. Luister naar de argumenten van de potentiële koper, maar wees ook vastberaden in uw eigen standpunten. Streef naar een win-win situatie waarbij beide partijen tevreden zijn met de afgesproken prijs.

Ontvang en beantwoord vragen van potentiële kopers

Effectieve communicatie is essentieel bij het verkopen van uw bedrijfswagen. Zorg ervoor dat u snel reageert op vragen van potentiële kopers en verstrek gedetailleerde informatie over de bedrijfswagen. Daarnaast is het belangrijk om alle specifieke vragen van geïnteresseerde kopers te beantwoorden, zodat zij een goed beeld krijgen van wat uw bedrijfswagen te bieden heeft.

Een snelle reactie en gedetailleerde informatie kunnen potentiële kopers helpen om een weloverwogen beslissing te nemen. Wees bereid om alle vragen te beantwoorden en eventuele twijfels weg te nemen, zodat ze met vertrouwen kunnen overgaan tot de aankoop van uw bedrijfswagen.

Onderhandel over de prijs

Bepaal een realistische vraagprijs voor uw bedrijfswagen en wees flexibel tijdens onderhandelingen om tot een compromis te komen. Het is ook belangrijk om de marktwaarde van vergelijkbare bedrijfswagens te kennen.

 • Bepaal een realistische vraagprijs
 • Wees flexibel tijdens onderhandelingen
 • Ken de marktwaarde van vergelijkbare bedrijfswagens

Sluit de verkoop af

Zorg ervoor dat u alle benodigde documentatie, zoals het logboek en onderhoudsrecords, bij de hand heeft. Potentiële kopers willen graag gedetailleerde informatie over de geschiedenis van de bedrijfswagen voordat ze een beslissing nemen. Organiseer proefritten voor serieuze kopers, zodat ze zelf kunnen ervaren hoe goed uw bedrijfswagen rijdt en functioneert. Wees duidelijk en transparant over betalingsvoorwaarden om misverstanden te voorkomen en het verkoopproces soepel te laten verlopen. Zorg er ook voor dat de overdracht correct en snel gebeurd zodat u meteen gebruik kunt maken van het overgeschreven bedrag. Vergeet na de verkoop uw verzekering niet af te sluiten.

Imex cars is ook een vrachtwagen opkoper en een bestelwagen opkoper. Verkoop uw vrachtwagen en bestelwagen gemakkelijk aan Imex Cars.