top of page
Ik wil mijn auto verkopen - Imexcars

Ik wil mijn auto verkopen, wat nu?

Zelf auto verkopen

Ik wil mijn auto verkopen, wat nu? U wilt uw auto verkopen maar u weet niet goed waar te beginnen? Ontdek wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat de beste optie voor u is. U heeft in principe drie opties. De eerste optie is om uw auto zelf te verkopen. Daarnaast kunt u uw auto aan een garagist verkopen. De laatste is om uw auto te verkopen aan een erkende auto opkoper, overigens de meest efficiënte en populairdere manier om uw wagen te verkopen. We bespreken hieronder de verschillende opties met de voor- en nadelen.

Zelf verkopen via 2dehands of Autoscout

Uw wagen zelf verkopen kan heel wat complicaties met zich meebrengen. U kunt uw wagen online aanbieden op websites zoals 2dehands en autoscout. Hierbij dient u foto's, een beschrijving en ook de prijs van uw auto uploaden.

 

Het moeilijkste hierbij is het bepalen van de prijs voor. Wanneer u te weinig geld vraagt voor uw auto dan verliest u geld, in sommige gevallen enorm veel geld. Het is niet ongebruikelijk dat auto's 3000 euro onder de werkelijke waarde worden verkocht.

 

Daarnaast kan het zijn dat u de prijs van uw wagen overschat. In dit geval geraakt uw wagen gewoonweg niet verkocht. Nog een punt waar u rekening mee moet houden is dat u de bezichtigingen, onderhandelingen en administratie zelf moet regelen.

 

U kunt te maken krijgen met koopjesjagers die u onder druk zetten of onbekende personen die niet met de beste intenties komen. Is deze optie voor u?

 

Indien u al eerdere ervaring heeft met het verkopen van wagens dan is deze optie misschien wel voor u. Heeft u echter geen ervaring dan is het af te raden om uw auto zelf te verkopen.

Auto verkopen aan een garage

Uw auto aan een garage verkopen kan een goede keuze zijn indien u meteen ook een nieuwe auto koopt van diezelfde garage. Het zit namelijk zo dat garages enkel uw auto overkopen indien ze weten dat er een groot marge op de auto zit of indien u een auto van hen aankoopt. 

De inruilwaarde voor uw auto zit dan vaak onder de werkelijke waarde. U krijgt in de meeste gevallen minder geld voor uw auto dan bij een handelaar of wanneer u de auto online zelf verkoopt.

 

Het is ook niet zo simpel om een garage te vinden die bereidt is om uw auto over te kopen. Wanneer een garage uw auto overkoopt is dat eerder een gunst als u een nieuwe auto van hen koopt. 

Ontvang een bod op uw auto

100% gratis en vrijblijvend

Binnen 24 u een bod

Erkende auto opkoper

Auto verkopen aan garage

Auto verkopen aan een auto opkoper of handelaar

Optie drie hebben we kort hierboven vermeld. Dit is voor de meeste mensen de beste optie om de volgende redenen. Bij een auto opkoper zoals Imexcars.be kunt u online een bod aanvragen zonder verkoop verplichting.

 

U vult gewoonweg de gegevens van uw wagen in en vervolgens ontvangt u binnen 24 u een bod op uw wagen. Daarnaast hoeft u zich niet te verplaatsen. Imexcars komt tot bij u thuis om de auto te inspecteren, verdere details te bespreken en wanneer u akkoord gaat met de verkoop wordt de administratie geregeld en de ophaal van de auto. Daarnaast krijgt u ook meteen betaald.

Wat is de beste optie om uw auto te verkopen? Er is een overduidelijke winnaar. Uw auto verkopen aan een handelaar of auto opkoper, of op zijn minst een bod aanvragen zodat u weet wat uw auto echt waard is.

Auto verkopen aan een auto opkoper
Verkopen aan garage
Verkopen aan auto opkoper

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Binnen 24 u een bod

Erkende auto opkoper

bod ontvangen om auto te verkopen

Hoe werkt het?

Uw auto verkopen in drie stappen. Als eerst vult u de gegevens in. Vervolgens neemt één van onze experts contact met u op met een eerste prijsindicatie op uw wagen. Als laatst kunt u een expert gratis en vrijblijvend laten langskomen voor inspectie. Na de inspectie wordt er een finaal bod uitgebracht op uw wagen. Bij wederzijds akkoord is uw auto verkocht. 

Formulier invullen

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Bod ontvangen

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. Verdere details van het voertuig worden besproken om een betere inschatting te doen van de waarde van uw voertuig.

Afspraak maken

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. U krijgt ter plaatsen een gratis bod zonder verkoopverplichting. ​Bij wederzijds akkoord is uw auto verkocht en wordt er meteen een betaling geregeld. U wordt voorzien van de nodige documenten en de verkochte auto wordt gratis opgehaald. 

1. Vul het formulier in

2. Ontvang een bod

3. Afspraak maken

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. bovenstaand formulier. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. bovenstaand formulier. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

bod op auto krijgen
Bod op auto ontvangen
arrow&v

Foto's auto (optioneel)

Foto auto
Foto auto
Foto auto
Foto auto
Bod ontvangen
bottom of page