top of page

Mobilhome verkopen snel, gemakkelijk en veilig.

Mobilhome verkopen aan opkoper

Verkoop uw mobilhome voor een juiste prijs aan een erkende mobilhome opkoper.

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende mobilhome opkoper

4.9/5 Google reviews

Google Reviews Mobilhome verkopen aan Imex Cars

Gratis en vrijblijvend

Ontvang een bod zonder kosten of verplichtingen.

Snel

Ontvang een bod binnen 24 uur.

Betrouwbaar

Ervaar een eerlijke en transparante prijsbepaling. 

Mobilhome verkopen
in vier stappen

Wilt u meteen een telefonische prijsindicatie van uw voertuig? Bel onze taxatiedienst op het nummer +32 484 84 95 15.

Meld uw voertuig aan.

Krijg telefonisch een eerste prijsindicatie van uw voertuig.

Op uw vraag, komen wij tot bij u voor een inspectie van uw voertuig.

Na de inspectie van uw voertuig kunt u akkoord gaan met het bod en wordt er meteen een betaling geregeld.

Bod ontvangen

arrow&v

Foto's voertuig (optioneel)

Foto
Foto
Foto
Foto

Met de aanmelding gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bod ontvangen

Tevreden verkopers

4.9/5 Google reviews

Tevreden klanten Imex Cars
wij kopen auto's.jpg

Wij regelen het papierwerk

Geen gedoe met advertenties

Krijg een eerlijke verkoopprijs

Vermijd moeizame onderhandelingen

Verkoop met een goed gevoel

Vermijd onnodig tijdsverlies

Mobilhome verkopen: Waardebepaling en prijsonderhandelingen

Bij het verkopen van uw mobilhome is het belangrijk om de juiste waarde te bepalen en succesvolle prijsonderhandelingen te voeren. In dit artikel geven we u waardevolle tips en inzichten over hoe u deze stappen effectief kunt aanpakken. Leer hoe u uw mobilhome op een professionele manier kunt verkopen en een goede deal kunt sluiten bij al dan niet een mobilhome opkoper. Lees verder om meer te weten te komen over dit proces!

Ontvang een bod op uw mobilhome

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende mobilhome opkoper

Hoe de waarde van uw mobilhome bepalen

Een nauwkeurige waardebepaling van uw mobilhome is essentieel bij de verkoop aan een camper opkoper, garage of particulier. Voer een gedetailleerde inspectie uit en let op eventuele gebreken of schade die invloed kunnen hebben op de prijs. Vergelijk vervolgens de prijzen van vergelijkbare mobilhomes op de markt om een realistisch idee te krijgen van wat u kunt vragen. Raadpleeg ten slotte een professionele taxateur voor een vrijblijvende en eerlijke beoordeling, zodat u met vertrouwen in gesprek kunt gaan met potentiële kopers over de prijsonderhandelingen.

1. Voer een grondige inspectie uit

Voordat u uw motorhome verkoopt, is het belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren. Controleer de algehele staat van de mobilhome en let op eventuele schade of gebreken. Zorg ervoor dat alle systemen goed werken en documenteer eventuele reparaties die nodig zijn. Noteer alles ter voorbereiding voor motorhome opkoper, particulier of garage die interesse heeft in uw voertuig.

2. Vergelijk prijzen op de markt

Om ervoor te zorgen dat u de beste prijs krijgt bij het verkopen van uw mobilhome, is het belangrijk om de marktprijzen goed te vergelijken. Hier zijn enkele tips om u hierbij te helpen:

 • Onderzoek verschillende verkoopplatforms en advertenties om een idee te krijgen van de gemiddelde prijzen voor vergelijkbare mobilhomes.

 • Houd rekening met factoren zoals merk, model, leeftijd en algemene staat van uw mobilhome bij het vergelijken van prijzen.

 • Neem contact op met andere verkopers of kopers om informatie uit eerste hand over hun ervaringen en onderhandelingen te verzamelen.

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts een startpunt zijn en dat er ruimte is voor onderhandeling.

3. Raadpleeg een professionele taxateur

Raadpleeg een professionele taxateur voor een eerlijke en betrouwbare waardebepaling van uw mobilhome. Een taxateur is gespecialiseerd in het taxeren en het bepalen van de juiste prijs en kan u helpen bij het vinden van potentiële kopers. Maak gebruik van deze deskundige service om ervoor te zorgen dat uw mobilhome of camper verkopen en het hele verkoopproces vlot verloopt.

Een professionele taxateur biedt vrijblijvende, gratis offertes aan voor hun diensten. Zij kunnen u ook adviseren over eventuele onderhandelingstechnieken die u kunt gebruiken om de beste prijs te krijgen voor uw mobilhome. Met behulp van een betrouwbare taxateur bent u verzekerd van een vlotte en probleemloze transactie, inclusief veilige betalingsmethodes waarbij beide partijen zich prettig voelen.

Mobilhome verkopen aan Imex Car is veilig, snel en gemakkelijk

Verkoop uw mobilhome veilig, snel en gemakkelijk aan Imex Cars en ontvang gratis online een correct bod. Bij Imex Cars begrijpen we dat uw tijd waardevol is en streven we naar een moeiteloze verkoopervaring. Met onze betrouwbare en professionele aanpak garanderen we een veilige transactie en een snelle afhandeling voor particulieren en bedrijven. Onderstaande illustratie toont waarom uw mobilhome verkopen aan Imex Cars een slimme keuze is. 

Mobilhome verkopen aan garage, Camper opkoper of auto verkoop sites

Meld uw voertuig aan

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Ontvang een bod

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. 

Akkoord en afhandeling

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. Gaat u akkoord met ons bod? Dan is uw mobilhome verkocht. U ontvangt meteen een betaling via overschrijving. ​

Onderhandelen over de prijs

Stel uw minimumprijs vast en onderhandel van daaruit. Zorg ervoor dat u een realistisch aanbod presenteert, gebaseerd op de waardebepaling van uw mobilhome. Bied ruimte voor onderhandeling, maar wees ook bereid compromissen te sluiten om tot een akkoord te komen.

1. Stel uw minimumprijs vast

Bepaal uw minimumprijs zorgvuldig: Voordat u begint met het verkopen van uw mobilhome, is het belangrijk om een minimumprijs vast te stellen. Dit bedrag moet gebaseerd zijn op de huidige marktwaarde en de staat van jouw voertuig. Het helpt ook om rekening te houden met eventuele extra's of upgrades die de waarde kunnen verhogen.

 

Wees realistisch in uw aanbod: Bij het presenteren van uw mobilhome aan potentiële kopers, is het essentieel om een realistisch prijsvoorstel te doen. Overdrijf niet en wees eerlijk over de conditie en kenmerken van het voertuig. Door transparant te zijn, vergroot u de kans op succesvolle onderhandelingen en een snellere verkoop.

2. Presenteer een realistisch aanbod

Bij het presenteren van een realistisch aanbod voor de verkoop van uw motorhome of mobilhome is het belangrijk om rekening te houden met de marktprijzen en de staat van uw voertuig. Zorg ervoor dat u een eerlijke prijs vraagt die overeenkomt met vergelijkbare mobilhomes in dezelfde conditie. Daarnaast is het ook essentieel om alle relevante informatie en foto's duidelijk te presenteren, zodat potentiële kopers een goed beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Wanneer u een realistisch aanbod presenteert, geef dan ook ruimte voor onderhandeling. Potentiële kopers willen vaak graag het gevoel hebben dat ze iets gewonnen hebben tijdens de onderhandelingen. Wees bereid om flexibel te zijn en eventueel concessies te doen, zoals bijvoorbeeld kleine reparaties of upgrades aan te bieden zonder extra kosten. Op deze manier vergroot u de kans op succesvolle prijsonderhandelingen en uiteindelijke verkoop van uw mobilhome.

3. Bied ruimte voor onderhandeling

Het is belangrijk om ruimte te bieden voor onderhandeling bij het verkopen van uw mobilhome. Dit stelt potentiële kopers in staat om zich betrokken te voelen en een gevoel van controle te hebben over de prijs. Zorg ervoor dat u flexibel blijft tijdens het onderhandelingsproces en openstaat voor redelijke aanbiedingen.

Bij het onderhandelen over de prijs van uw mobilhome, wees bereid om compromissen te sluiten. Het doel is immers om tot een win-win situatie te komen waarbij zowel jij als de koper tevreden zijn met de uiteindelijke verkoopprijs. Wees flexibel en denk mee met potentiële kopers, zodat u tot een eerlijke deal kunt komen die voor beide partijen acceptabel is.

4. Wees bereid compromissen te sluiten

Het verkopen van een mobilhome kan soms betekenen dat u compromissen moet sluiten. Hier zijn enkele tips om succesvol te onderhandelen:

 • Houd rekening met de wensen en behoeften van potentiële kopers.

 • Overweeg flexibiliteit in prijs, leveringsvoorwaarden of extra's.

 • Wees bereid om concessies te doen zonder afbreuk te doen aan uw minimumprijs.

 • Zorg voor open communicatie tijdens het onderhandelingsproces.

Benieuwd naar de waarde van uw mobilhome?

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u veelgestelde vragen over het verkopen van een mobilhome.

Waar kan ik mijn mobilhome verkopen?

Als u uw mobilhome wilt verkopen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Hier zijn enkele plaatsen waar u uw mobilhome kunt verkopen:

 1. Online advertentiesites: Plaats een advertentie op populaire online advertentiesites zoals Autoscout24 of Tweedehands. Hier kunt u uw mobilhome beschrijven, foto's toevoegen en contactgegevens achterlaten. Potentiële kopers kunnen dan direct contact met u opnemen.

 2. Gespecialiseerde mobilhome-websites: Er zijn specifieke websites die zich richten op de verkoop van mobilhomes, zoals Campercontact. Dit platforms hebben een gericht publiek van mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van mobilhomes.

 3. Social media: Maak gebruik van social media platforms zoals Facebook, Instagram of Twitter om uw mobilhome te adverteren. U kunt een bericht plaatsen op uw eigen profiel en vragen of uw vrienden en volgers het bericht willen delen om een groter bereik te krijgen.

 4. Mobilhome dealers: Neem contact op met mobilhome dealers in uw omgeving en vraag of zij geïnteresseerd zijn in de aankoop van uw mobilhome.

Hoe bereid ik mijn mobilhome voor op de verkoop?

Het verkopen van een mobilhome kan een spannende maar ook uitdagende ervaring zijn. Om ervoor te zorgen dat uw mobilhome er op zijn best uitziet en aantrekkelijk is voor potentiële kopers, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om uw mobilhome voor te bereiden op de verkoop. Hier zijn enkele belangrijke tips:

 1. Maak uw mobilhome grondig schoon: Zorg ervoor dat zowel het interieur als het exterieur van uw mobilhome grondig worden schoongemaakt voordat u hem te koop aanbiedt. Verwijder alle persoonlijke spullen en maak alle oppervlakken grondig schoon. Zorg er ook voor dat de ramen worden gewassen en de vloeren worden gestofzuigd of gedweild.

 2. Repareer eventuele schade: Controleer uw mobilhome op eventuele schade, zowel van binnen als van buiten. Repareer indien mogelijk kleine problemen zoals krassen, deuken of kapotte onderdelen. Dit zal de waarde van uw mobilhome verhogen en potentiële kopers geruststellen.

 3. Verbeter de uitstraling: Overweeg om enkele kleine verbeteringen aan te brengen om de uitstraling van uw mobilhome.

Welke papieren heb ik nodig om mijn mobilhome te verkopen?

Om uw mobilhome te verkopen, heeft u enkele papieren nodig om de verkoop rechtsgeldig te maken. Hier zijn de belangrijkste documenten die u moet hebben:

 1. Onderhoudsboekje: Het onderhoudsboekje is een belangrijk document waarin alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan uw mobilhome zijn gedocumenteerd. Het kan potentiële kopers helpen om de staat van het voertuig te beoordelen en kan de waarde ervan verhogen.

 2. Facturen en bewijzen van uitgevoerde reparaties: Als u recentelijk reparaties of upgrades aan uw mobilhome hebt uitgevoerd, zorg er dan voor dat u alle facturen en bewijzen hiervan heeft.

Hoe krijg ik de meeste waarde uit de verkoop van mijn mobilhome?

Als u de meeste waarde wilt halen uit de verkoop van uw mobilhome, zijn er een aantal belangrijke stappen die u kunt nemen. Hier zijn enkele tips om u te helpen het beste resultaat te behalen:

 1. Onderhoud uw mobilhome goed: Zorg ervoor dat uw mobilhome in goede staat verkeert voordat u deze te koop aanbiedt. Zorg voor regelmatig onderhoud en repareer eventuele defecten. Potentiële kopers zullen eerder geneigd zijn om een hogere prijs te betalen voor een goed onderhouden voertuig.

 2. Doe grondig marktonderzoek: Voordat u uw mobilhome te koop aanbiedt, is het belangrijk om de markt goed te bestuderen. Bekijk vergelijkbare modellen en hun prijzen om een idee te krijgen van de marktwaarde van uw mobilhome. Dit zal u helpen om een realistische verkoopprijs te bepalen.

 3. Maak uw mobilhome aantrekkelijk: Zorg ervoor dat uw mobilhome er goed uitziet en schoon is. Verwijder persoonlijke spullen en creëer een neutrale, uitnodigende sfeer. Maak goede foto's van zowel het interieur als het exterieur.

Wat zijn de belangrijkste onderhandelingspunten bij het verkopen van een mobilhome?

Bij het verkopen van een mobilhome zijn er verschillende belangrijke onderhandelingspunten waar u rekening mee moet houden. Hieronder worden enkele van deze punten besproken:

 1. Prijs: De prijs van de mobilhome is natuurlijk een van de meest belangrijke onderhandelingspunten. Het is belangrijk om een realistische prijs vast te stellen die zowel aantrekkelijk is voor potentiële kopers als voor uzelf. Het is verstandig om marktonderzoek te doen en vergelijkbare mobilhomes te bekijken om een idee te krijgen van de gangbare prijzen.

 2. Onderhouds- en reparatiegeschiedenis: Potentiële kopers willen graag weten hoe goed de mobilhome is onderhouden en of er eventuele reparaties zijn uitgevoerd. Het is belangrijk om een gedetailleerd overzicht bij te houden van alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd, inclusief de data en eventuele garantiegegevens.

 3. Uitrusting en accessoires: De uitrusting en accessoires van de mobilhome kunnen ook een onderhandelingspunt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als een airconditioning, een navigatie, een zonneluifel, of extra opbergruimte. Het is belangrijk om een lijst te maken van alle uitrusting en accessoires die bij de mobilhome worden geleverd en hun staat te beschrijven. Dit geeft potentiële kopers een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten en kan invloed hebben op de onderhandelingen.

 4. Kilometerstand en algemene staat: De kilometerstand en algemene staat van de mobilhome zijn ook belangrijke onderhandelingspunten. Potentiële kopers willen weten hoeveel kilometers de mobilhome heeft gereden en in welke staat deze verkeert. Het is belangrijk om eerlijk en transparant te zijn over de staat van de mobilhome en eventuele gebreken of schade te vermelden.

 5. Betalings- en aflevervoorwaarden: Tot slot kunnen ook de betalings- en aflevervoorwaarden onderhandeld worden. Denk hierbij aan zaken als de betalingsmethode, een aanbetaling, de leveringsdatum en eventuele garanties of aftersales service. Het is belangrijk om deze voorwaarden duidelijk te communiceren en vast te leggen om misverstanden en geschillen te voorkomen.

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende mobilhome opkoper

bod ontvangen om auto te verkopen bij Imex Cars
bottom of page