top of page

Motorhome verkopen snel, gemakkelijk en veilig.

motorhome verkopen - mercedes_edited.png

Verkoop uw mobilhome voor een juiste prijs aan een erkende motorhome opkoper.

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende motorhome opkoper

4.9/5 Google reviews

Google Reviews Camper verkopen aan Imex Cars

Gratis en vrijblijvend

Ontvang een bod zonder kosten of verplichtingen.

Snel

Ontvang een bod binnen 24 uur.

Betrouwbaar

Ervaar een eerlijke en transparante prijsbepaling. 

Motorhome verkopen
in vier stappen

Wilt u meteen een telefonische prijsindicatie van uw voertuig? Bel onze taxatiedienst op het nummer +32 484 84 95 15.

Meld uw voertuig aan.

Krijg telefonisch een eerste prijsindicatie van uw voertuig.

Op uw vraag, komen wij tot bij u voor een inspectie van uw voertuig.

Na de inspectie van uw voertuig kunt u akkoord gaan met het bod en wordt er meteen een betaling geregeld.

Bod ontvangen

arrow&v

Foto's voertuig (optioneel)

Foto
Foto
Foto
Foto

Met de aanmelding gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bod ontvangen

Tevreden verkopers

4.9/5 Google reviews

Tevreden klanten Imex Cars
wij kopen auto's.jpg

Wij regelen het papierwerk

Geen gedoe met advertenties

Krijg een eerlijke verkoopprijs

Vermijd moeizame onderhandelingen

Verkoop met een goed gevoel

Vermijd onnodig tijdsverlies

Motorhome verkopen? Hier zijn enkele tips om de beste prijs te krijgen

 

Heeft u besloten om uw motorhome te verkopen? Het verkopen van een motorhome kan een spannende stap zijn, of het nu is om ruimte vrij te maken voor een nieuwe levensfase of om wat extra geld vrij te maken. Wat de reden ook is, een goed geplande verkoopstrategie kan het proces soepel en stressvrij maken. Het verkopen van een motorhome kan echter een tijdrovend en ingewikkeld proces zijn. Het plaatsen van advertenties, onderhandelen met potentiële kopers en het regelen van proefritten kunnen allemaal veel tijd en energie vergen. Lees hier hoe u de beste prijs krijgt voor uw mobilhome.

Ontvang een bod op uw camper

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Voorbereiding van uw motorhome voor de verkoop

Voordat u uw motorhome te koop zet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het voertuig klaar is voor verkoop. Door enkele eenvoudige stappen te volgen, kunt u de waarde van uw motorhome verhogen en potentiële kopers aantrekken. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij de voorbereiding van uw motorhome voor de verkoop:

 1. Schoonmaken: Zorg ervoor dat uw motorhome zowel van binnen als van buiten grondig wordt schoongemaakt. Verwijder alle rommel en persoonlijke bezittingen en maak het interieur schoon. Vergeet ook niet om de buitenkant te wassen en eventuele vlekken of vuil te verwijderen.

 2. Onderhoud: Zorg ervoor dat uw motorhome in goede staat verkeert. Controleer de bandenspanning, remmen, verlichting en andere essentiële onderdelen. Als er reparaties nodig zijn, is het verstandig om deze voorafgaand aan de verkoop uit te voeren. Dit kan potentiële kopers geruststellen en de waarde van uw motorhome verhogen.

 3. Documentatie: Verzamel alle relevante documentatie, zoals onderhoudsgeschiedenis, handleidingen en eventuele garantie-informatie. Dit geeft potentiële kopers vertrouwen in de geschiedenis en de staat van uw motorhome.

 4. Foto's nemen: Maak aantrekkelijke en duidelijke foto's van zowel het interieur als het exterieur van uw motorhome. Zorg ervoor dat de foto's goed belicht zijn en alle belangrijke kenmerken van het voertuig laten zien. Dit zal potentiële kopers helpen om een goed beeld te krijgen van uw motorhome.

Verschillende verkoopkanalen voor motorhomes

Nadat u uw motorhome hebt voorbereid voor de verkoop, is het tijd om een verkoopstrategie te bepalen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

 1. Particuliere verkoop: Door uw motorhome zelf te verkopen, kunt u de volledige verkoopprijs behouden. U kunt online advertenties plaatsen op platforms zoals AutoScout24, of uw motorhome aanbieden aan vrienden, familie of collega's. Het nadeel van particuliere verkoop is dat het tijdrovend kan zijn en dat u zelf de onderhandelingen en proefritten moet regelen.

 2. Inruil bij een dealer: Als u uw motorhome wilt inruilen bij een dealer, kunt u mogelijk een degelijke prijs krijgen voor uw voertuig. Dit kan handig zijn als u op zoek bent naar een nieuwe motorhome en uw oude wilt inruilen. Het voordeel van inruil is dat u gemakkelijk de transactie kunt regelen en geen gedoe heeft met advertenties of onderhandelingen. Het nadeel is dat u mogelijk niet de beste prijs krijgt voor uw motorhome.

 3. Verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf: Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aankoop van motorhomes zoals Imex Cars. Deze bedrijven bieden vaak snelle en gemakkelijke verkooptransacties zonder gedoe. Het voordeel hiervan is dat u snel van uw motorhome af kunt zijn zonder zelf de verkoop te hoeven regelen. Deze camper opkopers beschikken over de juiste expertise om u een bod te doen dat aansluit bij de marktwaarde van uw voertuig.

 

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van elke verkoopoptie af te wegen en te beslissen welke het beste bij u past. Vergeet niet om de prijs van vergelijkbare motorhomes op de markt te onderzoeken, zodat u een realistische vraagprijs kunt bepalen. Met een goede voorbereiding en een weloverwogen verkoopstrategie kunt u uw motorhome snel en gemakkelijk verkopen, zonder gedoe met advertenties of onderhandelingen.

Motorhome verkopen aan Imex Car is veilig, snel en gemakkelijk

Verkoop uw camper veilig, snel en gemakkelijk aan Imex Cars en ontvang gratis online een correct bod. Bij Imex Cars begrijpen we dat uw tijd waardevol is en streven we naar een moeiteloze verkoopervaring. Met onze betrouwbare en professionele aanpak garanderen we een veilige transactie en een snelle afhandeling voor particulieren en bedrijven. Onderstaande illustratie toont waarom uw mobilhome verkopen aan Imex Cars een slimme keuze is. 

motorhome verkopen aan garage, Camper opkoper of auto verkoop sites

Meld uw voertuig aan

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Ontvang een bod

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. 

Akkoord en afhandeling

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. Gaat u akkoord met ons bod? Dan is uw mobilhome verkocht. U ontvangt meteen een betaling via overschrijving. ​

Prijsbepaling en onderhandelingstechnieken bij de verkoop van uw motorhome

Bij het verkopen van uw motorhome is het bepalen van de juiste prijs essentieel. Het is belangrijk om een realistische vraagprijs te bepalen die zowel aantrekkelijk is voor mobilhome opkoper als gunstig voor uzelf. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het bepalen van de prijs en het onderhandelen met potentiële kopers:

 1. Onderzoek vergelijkbare motorhomes: Voordat u de prijs bepaalt, is het belangrijk om de marktwaarde van vergelijkbare motorhomes te onderzoeken. Dit geeft u een idee van wat potentiële kopers bereid zijn te betalen en helpt u om een realistische vraagprijs vast te stellen.

 2. Houd rekening met de staat van uw motorhome: De conditie van uw motorhome is een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs. Als uw motorhome in goede staat verkeert, kunt u mogelijk een hogere prijs vragen. Als er echter enige slijtage of schade is, moet u dit in overweging nemen en de prijs dienovereenkomstig aanpassen.

 3. Stel een redelijke vraagprijs in: Na het onderzoeken van vergelijkbare motorhomes en rekening houdend met de staat van uw voertuig, kunt u een realistische vraagprijs bepalen. Het is belangrijk om niet te hoog te gaan, want dit kan potentiële kopers afschrikken. Aan de andere kant wilt u ook niet te laag gaan en uw motorhome onderwaarderen.

 4. Wees bereid om te onderhandelen: Bij het verkopen van uw motorhome is het waarschijnlijk dat potentiële kopers willen onderhandelen over de prijs. Wees open en flexibel tijdens het onderhandelingsproces. Stel een minimumprijs in waar u comfortabel mee bent, maar wees ook bereid om concessies te doen als dat nodig is.

 5. Presenteer uw motorhome goed: Zorg ervoor dat uw motorhome er tip-top uitziet voordat potentiële kopers komen bezichtigen. Maak het schoon, verwijder persoonlijke bezittingen en zorg ervoor dat alles goed functioneert. Een goede presentatie kan de waarde van uw motorhome verhogen en potentiële kopers overtuigen om een hoger bod te doen.

Het onderhandelen over de prijs van uw motorhome kan soms lastig zijn, maar met deze tips kunt u een realistische vraagprijs bepalen en succesvol onderhandelen met potentiële kopers. Vergeet niet om de marktwaarde van vergelijkbare motorhomes te onderzoeken, rekening te houden met de staat van uw voertuig, een redelijke vraagprijs in te stellen, bereid te zijn om te onderhandelen en uw motorhome goed te presenteren. Met deze strategieën kunt u uw motorhome snel en gemakkelijk verkopen zonder gedoe met advertenties of onderhandelingen.

Benieuwd naar de waarde van uw camper?

Veelgestelde vragen over het verkopen van een motorhome

Lees hieronder de meest gestelde vragen over het verkopen van een motorhome.

Hoe bepaal ik een realistische vraagprijs voor mijn motorhome?

Om een realistische vraagprijs voor uw motorhome te bepalen, is het belangrijk om onderzoek te doen naar vergelijkbare motorhomes op de markt. Kijk naar de prijzen waarvoor deze voertuigen worden aangeboden en houd rekening met de staat van uw eigen motorhome. Als uw motorhome in goede staat verkeert, kunt u mogelijk een hogere prijs vragen. Maar als er slijtage of schade is, moet u dit in overweging nemen en de prijs dienovereenkomstig aanpassen.

Moet ik openstaan voor onderhandelingen over de prijs?

Ja, het is waarschijnlijk dat potentiële kopers willen onderhandelen over de prijs van uw motorhome. Wees open en flexibel tijdens het onderhandelingsproces. Stel een minimumprijs in waar u comfortabel mee bent, maar wees ook bereid om concessies te doen als dat nodig is.

Hoe presenteer ik mijn motorhome op een aantrekkelijke manier aan potentiële kopers?

Het is belangrijk om uw motorhome goed te presenteren om potentiële kopers aan te trekken. Zorg ervoor dat uw motorhome er schoon en netjes uitziet voordat potentiële kopers komen bezichtigen. Verwijder persoonlijke bezittingen en maak alles goed functionerend. Een goede presentatie kan de waarde van uw motorhome verhogen en potentiële kopers overtuigen om een hoger bod te doen. Zorg er ook voor dat u goede foto's maakt van zowel de binnenkant als de buitenkant van uw motorhome. Plaats deze foto's bij uw advertentie om potentiële kopers een goed beeld te geven van wat ze kunnen verwachten.

Moet ik de marktwaarde van vergelijkbare motorhomes onderzoeken voordat ik mijn vraagprijs bepaal?

Ja, het is belangrijk om de marktwaarde van vergelijkbare motorhomes te onderzoeken voordat u uw vraagprijs bepaalt. Dit geeft u een idee van wat potentiële kopers bereid zijn te betalen en helpt u een realistische vraagprijs te stellen. Kijk naar vergelijkbare motorhomes in dezelfde staat als de uwe en vergelijk de prijzen. Houd ook rekening met eventuele extra functies of upgrades die uw motorhome heeft, om te bepalen of u een hogere prijs kunt vragen.

Moet ik adverteren om mijn motorhome te verkopen?

Ja, adverteren is een belangrijke stap bij het verkopen van uw motorhome. Het plaatsen van advertenties op online platforms zoals autoverkoopsites of sociale media kan u helpen potentiële kopers te bereiken. Zorg ervoor dat u uw motorhome goed presenteert in de advertentie, inclusief duidelijke foto's en gedetailleerde beschrijvingen. Vermeld ook de vraagprijs en wees open voor onderhandelingen. Het kan ook nuttig zijn om uw advertentie te promoten door deze te delen in relevante Facebook-groepen of forums.

Zijn er andere opties om mijn motorhome snel en gemakkelijk te verkopen?

Ja, er zijn andere opties om uw motorhome snel en gemakkelijk te verkopen zonder gedoe met advertenties of onderhandelingen. Een optie is om uw motorhome te verkopen aan een autodealer of een gespecialiseerd bedrijf dat motorhomes koopt. Deze bedrijven bieden vaak een snelle en probleemloze verkoopervaring, waarbij ze u een eerlijke prijs bieden voor uw motorhome. Een andere optie is om gebruik temaken van een online autoveilingplatform. Op deze platforms kunt u uw mobilhome verkopen aanbieden aan verschillende autodealers en bieders, die vervolgens een bod kunnen uitbrengen op uw voertuig. Dit kan een efficiënte manier zijn om snel meerdere biedingen te ontvangen en uw motorhome te verkopen zonder gedoe met onderhandelingen.

Het verkopen van uw motorhome kan een spannende maar soms ook uitdagende taak zijn. Door de juiste voorbereiding, het bepalen van een realistische vraagprijs en het adverteren op de juiste kanalen, kunt u echter een snelle en probleemloze verkoopervaring hebben. Als u op zoek bent naar een nog gemakkelijkere optie, overweeg dan om uw motorhome te verkopen aan een autodealer of gebruik te maken van een online autoveilingplatform. Hierdoor kunt u snel en stressvrij afscheid nemen van uw motorhome en genieten van de opbrengst. Misschien is dit wel de eerste stap tot het kopen van uw nieuwe droomcamper. Maar eerst, uw oude camper verkopen.

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende mobilhome opkoper

bod ontvangen om motorhome te verkopen bij Imex Cars
bottom of page