top of page

Bepaal de waarde van uw auto en

verkoop snel, veilig en gemakkelijk

waardebepaling auto - rode auto

Benieuwd naar de waarde van uw auto? Vraag vandaag nog een bod aan een erkende auto opkoper.

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

4.9/5 Google reviews

Google Reviews waarde auto berekenen Imex Cars

Gratis en vrijblijvend

Ontvang een bod zonder kosten of verplichtingen.

Snel

Ontvang een bod binnen 24 uur.

Betrouwbaar

Ervaar een eerlijke en transparante prijsbepaling. 

Ontvang een gratis waardebepaling van uw voertuig

Wilt u meteen een telefonische prijsindicatie van uw voertuig? Bel onze taxatiedienst op het nummer +32 484 84 95 15.

Meld uw voertuig aan.

Krijg telefonisch een eerste prijsindicatie van uw auto.

Op uw vraag, komen wij tot bij u voor een inspectie van uw auto.

Na de inspectie van uw voertuig kunt u akkoord gaan met het bod en wordt er meteen een betaling geregeld.

Waardebepaling ontvangen

arrow&v

Foto's auto (optioneel)

Foto auto
Foto auto
Foto auto
Foto auto

Met de aanmelding gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bod ontvangen

Tevreden verkopers

4.9/5 Google reviews

Tevreden klanten Imex Cars
wij kopen auto's.jpg

Wij regelen het papierwerk

Geen gedoe met advertenties

Krijg een eerlijke verkoopprijs

Vermijd moeizame onderhandelingen

Verkoop met een goed gevoel

Vermijd onnodig tijdsverlies

Dagwaarde auto berekenen: Ontdek nu de waarde van uw auto

Vraag u zich af "hoeveel is mijn auto waard?". Het bepalen van de cataloguswaarde van een auto is een essentiële stap bij het kopen of verkopen ervan. Maar hoe wordt deze waarde eigenlijk bepaald? In dit artikel zullen we dieper ingaan op het proces achter de waardebepaling van een auto en wat hierbij komt kijken. Van factoren zoals merk en model tot kilometerstand en onderhoudsgeschiedenis, ontdek alles wat je moet weten over het bepalen van de waarde van een auto.

Ontvang een bod op uw auto

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

Hoe wordt de waarde van een auto bepaald?

De waarde van een auto berekenen wordt gedaan op basis van verschillende factoren, waaronder het bouwjaar, de kilometerstand en het merk en model. Daarnaast speelt ook de onderhoudsgeschiedenis een rol bij de waardebepaling. Het is mogelijk om online gratis taxaties te laten uitvoeren om direct inzicht te krijgen in de waarde van uw auto. Autobedrijven maken vaak gebruik van koerslijsten of marktwaarde tools om tot een accurate waardebepaling te komen. Bij deze taxatie wordt er gekeken naar zowel technische aspecten als eventuele schade aan het voertuig.

Leeftijd en Kilometerstand

Leeftijd van de auto:

De leeftijd van een auto speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde. Hoe ouder de auto, hoe lager over het algemeen de waarde zal zijn.

Totaal aantal gereden kilometers:

Het totaal aantal gereden kilometers heeft ook invloed op de waardebepaling van een auto. Een hogere kilometerstand kan leiden tot een lagere dagwaarde en inruilwaarde.

Onderhoudsgeschiedenis

  • Regelmatig onderhoud uitgevoerd

  • Onderhoudsboekje aanwezig

In de onderhoudsgeschiedenis van deze auto is te zien dat er regelmatig onderhoud is uitgevoerd. Het onderhoudsboekje is ook aanwezig, wat een bewijs is van goed onderhouden voertuig. Dit kan de waarde van de auto positief beïnvloeden.

Merk, Model en Uitvoering

Bekendheid van het merk kan invloed hebben op de populariteit van het model. Een bekend en geliefd merk zal over het algemeen meer vraag hebben naar zijn modellen. Het is belangrijk om te weten hoe populair een bepaald model is, omdat dit de marktwaarde ervan kan beïnvloeden.

Om de waarde van een auto te bepalen, kunnen verschillende factoren worden meegenomen zoals leeftijd, bouwjaar en type voertuig. Daarnaast speelt ook de populariteit van het model een rol bij het vaststellen van de waarde.

Populariteit en Vraag en Aanbod

Aantal vergelijkbare auto's te koop op de markt: Het aantal vergelijkbare auto's dat te koop is op de markt kan invloed hebben op de waardebepaling van een specifiek model. Als er veel aanbod is, kan dit leiden tot lagere prijzen en kan het moeilijker zijn om uw auto snel te verkopen. Aan de andere kant, als er weinig vergelijkbare auto's te koop zijn, kunt u mogelijk een hogere vraagprijs krijgen.

Hoeveelheid vraag naar dit specifieke model: De hoeveelheid vraag naar een specifiek automodel heeft ook invloed op de waarde ervan. Als een bepaald model populair is bij autokopers en veel wordt gezocht, kan dit resulteren in hogere prijzen voor die modellen. Dit geldt vooral als er slechts beperkt aanbod beschikbaar is. Het kennen van de populariteit en vraag naar uw specifieke automodel kan u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs of inruilwaarde voor uw auto.

Accessoires en Extra's

Bijzondere extra opties aanwezig: Dit voertuig is voorzien van diverse bijzondere extra opties, waardoor het extra comfort en gemak biedt tijdens het rijden. Denk hierbij aan een navigatiesysteem, parkeersensoren of een panoramadak.

Aanpassingen gedaan aan het voertuig: Deze auto heeft enkele aanpassingen ondergaan om de prestaties te verbeteren of om esthetische redenen. Hierbij kan gedacht worden aan sportieve velgen, een sportuitlaat of getinte ramen.

Schade en Technische Staat

Schaafplekken of krassen op de carrosserie kunnen invloed hebben op de waardebepaling van een auto. Daarnaast zijn mogelijke technische mankementen ook belangrijk om rekening mee te houden bij het bepalen van de autowaarde.

 

Het is mogelijk om direct online een taxatie te laten uitvoeren door een autobedrijf. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de schade en technische staat van het voertuig, evenals het bouwjaar, merk en type.

Brandstof en Energieverbruik

  • Het merk, type en bouwjaar van een voertuig kunnen invloed hebben op het brandstofverbruik. Nieuwere modellen hebben vaak efficiëntere motoren die minder brandstof verbruiken.

  • U kunt de energie-efficiëntie van een auto online controleren. Deze geven informatie over het gemiddelde energieverbruik en bijbehorende kosten.

Historische Gegevens

  • De historische gegevens van een auto, zoals het bouwjaar en het type voertuig, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde.

  • Online tools zoals de ANWB koerslijst kunnen u direct inzicht geven in de marktwaarde van uw auto.

Marktwaarde en Waardebepaling Tools

  • Marktwaarde en waardebepaling tools kunnen u helpen de waarde van uw auto te bepalen.

  • U kunt gebruik maken van online taxatie tools om direct een indicatie te krijgen van de dagwaarde van uw voertuig.

Wilt u de prijs van uw auto berekenen? U kunt een bod op uw auto krijgen door uw auto telefonisch of schriftelijk aan te melden bij Imex Cars. Het is volledig gratis en vrijblijvend om de waarde van uw auto te laten berekenen. Denkt u "Wat is mijn auto waard"? Denk aan Imex Cars, wij helpen u graag verder.

Benieuwd naar de waarde van uw auto?

Auto verkopen aan Imex Car is veilig, snel en gemakkelijk

Verkoop uw auto veilig, snel en gemakkelijk aan Imex Cars en ontvang gratis online een correct bod. Bij Imex Cars begrijpen we dat uw tijd waardevol is en streven we naar een moeiteloze verkoopervaring. Met onze betrouwbare en professionele aanpak garanderen we een veilige transactie en een snelle afhandeling voor particulieren en bedrijven. Onderstaande illustratie toont waarom uw auto verkopen aan Imex Cars een slimme keuze is. 

waarde auto berekenen door garage of auto verkoop sites

Meld uw voertuig aan

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Ontvang een bod

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. 

Akkoord en afhandeling

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. Gaat u akkoord met ons bod? Dan is uw auto verkocht. U ontvangt meteen een betaling via overschrijving. ​

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

waarde auto berekenen om auto te verkopen aan een auto opkoper
bottom of page