top of page

Auto verkopen zonder keuring

snel, gemakkelijk en veilig.

auto verkopen zonder keuring - rode auto

Verkoop uw auto voor een juiste prijs aan een erkende auto opkoper.

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

4.9/5 Google reviews

Google Reviews auto opkoper Imex Cars

Gratis en vrijblijvend

Ontvang een bod zonder kosten of verplichtingen.

Snel

Ontvang een bod binnen 24 uur.

Betrouwbaar

Ervaar een eerlijke en transparante prijsbepaling. 

Auto zonder keuring verkopen in vier stappen

Wilt u meteen een telefonische prijsindicatie van uw voertuig? Bel onze taxatiedienst op het nummer +32 484 84 95 15.

Meld uw voertuig aan.

Krijg telefonisch een eerste prijsindicatie van uw auto.

Op uw vraag, komen wij tot bij u voor een inspectie van uw auto.

Na de inspectie van uw voertuig kunt u akkoord gaan met het bod en wordt er meteen een betaling geregeld.

Bod ontvangen

arrow&v

Foto's auto (optioneel)

Foto auto
Foto auto
Foto auto
Foto auto

Met de aanmelding gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bod ontvangen

Tevreden verkopers

4.9/5 Google reviews

Tevreden klanten Imex Cars
wij kopen auto's.jpg

Wij regelen het papierwerk

Geen gedoe met advertenties

Krijg een eerlijke verkoopprijs

Vermijd moeizame onderhandelingen

Verkoop met een goed gevoel

Vermijd onnodig tijdsverlies

Auto verkopen zonder keuring? Ontdek hoe simpel het is!

Heeft u een auto die u graag wilt verkopen, maar ziet u op tegen de rompslomp van een keuring? Geen zorgen, het is mogelijk om uw auto te verkopen zonder keuring en het proces kan snel en probleemloos verlopen. In dit artikel ontdekt u hoe u uw auto eenvoudig kunt verkopen zonder gedoe met keuringen en waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen. Lees snel verder voor handige tips en advies!

Ontvang een bod op uw auto

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

Waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun auto te verkopen zonder keuring?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om hun auto te verkopen zonder keuring. Ten eerste kan het keuringsproces tijdrovend en kostbaar zijn. U moet misschien een afspraak maken bij een keuringsstation, wachten op een geschikte datum en tijd, en mogelijk reparaties uitvoeren voordat uw auto wordt goedgekeurd. Dit kan een gedoe zijn, vooral als u snel van uw auto af wilt.

Daarnaast kunnen de kosten voor reparaties na een afgekeurde keuring hoog oplopen. Als uw auto niet door de keuring komt, moet u de benodigde reparaties laten uitvoeren voordat u uw auto kunt verkopen. Dit kan een aanzienlijke investering vergen, vooral als uw auto meerdere gebreken heeft.

Een andere reden om uw auto zonder keuring te verkopen is dat sommige kopers bereid zijn om een auto zonder keuringsbewijs te kopen. Dit kan voordelig zijn voor kopers die handig zijn met auto's en bereid zijn om eventuele reparaties zelf uit te voeren. Door uw auto zonder keuring te verkopen, vergroot u uw potentiële koperspool en kunt u mogelijk een snellere verkoop realiseren.

Hou er wel rekening mee dat enkel professionele auto opkopers uw auto kunnen kopen zonder keuring. Voor het verkopen aan particulieren bent u verplicht om uw auto te laten keuren voor verkoop.

Belangrijke Aandachtspunten bij Verkoop zonder Keuring

Hoewel het mogelijk is om uw auto zonder keuring te verkopen, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Deze punten zullen ervoor zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt en dat u geen problemen ondervindt in de toekomst.

  1. Eerlijkheid is de sleutel: Als u ervoor kiest om uw auto zonder keuring te verkopen, is het van essentieel belang om eerlijk te zijn over de staat van uw voertuig. Geef een gedetailleerde beschrijving van eventuele gebreken, schade of andere problemen die de potentiële koper moet weten. Dit zal het vertrouwen tussen u en de koper vergroten en eventuele problemen achteraf voorkomen.

  2. Onderhandelen over de prijs: Aangezien uw auto geen geldig keuringsbewijs heeft, kan de potentiële koper proberen om de prijs te verlagen. Wees bereid om te onderhandelen en wees realistisch over de waarde van uw auto. Het is belangrijk om een eerlijke prijs te vragen, rekening houdend met de staat van uw auto en eventuele reparaties die nodig zijn.

  3. Verkoopovereenkomst: Zorg ervoor dat u een schriftelijke verkoopovereenkomst opstelt waarin alle details van de verkoop worden vastgelegd, inclusief de staat van de auto en eventuele afspraken met betrekking tot reparaties. Dit beschermt zowel u als de koper en zorgt ervoor dat er geen misverstanden zijn.

  4. Overdracht van eigendom: Zorg ervoor dat u de juiste stappen neemt om de eigendom van de auto correct over te dragen aan de koper. Dit omvat het invullen van de nodige papieren en het melden van de verkoop bij de juiste autoriteiten.

  5. Aankoopkeuring: Hoewel u ervoor kiest om uw auto zonder keuring te verkopen, kan de potentiële koper ervoor kiezen om een aankoopkeuring uit te voeren om de staat van de auto te controleren. Sta dit toe en wees bereid om eventuele vragen te beantwoorden of reparaties voor te stellen.

Al met al kan het verkopen van uw auto zonder keuring een goede optie zijn als u snel en gemakkelijk van uw auto af wilt. Zorg er echter voor dat u eerlijk bent over de staat van uw auto, bereid bent te onderhandelen over de prijs en een schriftelijke verkoopovereenkomst opstelt. Vergeet niet om de eigendom correct over te dragen en sta een aankoopkeuring toe als de potentiële koper dit wenst. Door deze belangrijke aandachtspunten in gedachten te houden, kunt u het verkoopproces soepel laten verlopen en problemen in de toekomst voorkomen.

Auto verkopen aan Imex Car is veilig, snel en gemakkelijk

Verkoop uw auto veilig, snel en gemakkelijk aan Imex Cars en ontvang gratis online een correct bod. Bij Imex Cars begrijpen we dat uw tijd waardevol is en streven we naar een moeiteloze verkoopervaring. Met onze betrouwbare en professionele aanpak garanderen we een veilige transactie en een snelle afhandeling voor particulieren en bedrijven. Onderstaande illustratie toont waarom uw auto verkopen aan Imex Cars een slimme keuze is. 

Auto verkopen aan garage, Imex Cars of auto verkoop sites

Meld uw voertuig aan

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Ontvang een bod

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. 

Akkoord en afhandeling

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. Gaat u akkoord met ons bod? Dan is uw auto verkocht. U ontvangt meteen een betaling via overschrijving. ​

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

bod ontvangen om auto te verkopen bij Imex Cars

Veelgestelde vragen over auto verkopen zonder keuringspaieren

Lees hieronder de meest gestelde vragen over het verkopen van uw auto zonder technische controle.

Kan ik mijn auto verkopen zonder een keuringsbewijs?

Ja, het is mogelijk om uw auto te verkopen zonder een geldige keuring aan een professionele auto handelaar. Deze bedrijven hebben vaak eigen experts die de staat van de auto beoordelen en een eerlijke prijs bieden op basis van de informatie die u verstrekt. Echter, is het in België verplicht om een keuring te laten uitvoeren voordat u uw auto verkoopt aan een particulier.

Het is echter altijd aan te raden om de technische staat van uw tweedehands wagen te laten controleren voordat u deze verkoopt. Dit kan potentiële kopers meer vertrouwen geven en kan ook helpen om een betere prijs te krijgen als kunt tonen dat er niet veel reparatiekosten nodig zijn.

Wat zijn de risico's van het verkopen van een auto zonder keuring in België?

Het verkopen van een auto zonder keuring in België brengt enkele risico's met zich mee. Het is belangrijk om deze risico's te begrijpen voordat u besluit uw auto zonder keuring te verkopen. Hier zijn enkele potentiële risico's:

Wettelijke overtreding: Om uw auto te verkopen in België is het verplicht om een geldige keuring voor verkoop te hebben voordat u een auto kunt verkopen aan een particulier. Het verkopen van een auto zonder geldige keuring kan leiden tot wettelijke overtredingen en boetes. Doe beroep op een professionele opkoper indien u uw auto wilt verkopen zonder keuring.

 

Beperkte interesse van kopers: Potentiële kopers kunnen terughoudend zijn om een auto te kopen die geen geldige keuring heeft. Het ontbreken van een keuring kan hun vertrouwen in de staat en veiligheid van de auto verminderen, waardoor de interesse en de potentiële verkoopprijs kunnen dalen.

 

Minder onderhandelingsmogelijkheden: Kopers kunnen het ontbreken van een geldige keuring gebruiken als argument om de prijs te verlagen tijdens het onderhandelingsproces. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs die u kunt krijgen voor uw auto.

 

Het is belangrijk om de risico's zorgvuldig af te wegen voordat u besluit uw auto zonder keuring te verkopen. Het kan raadzaam zijn om advies in te winnen bij lokale instanties, zoals de technische controle (keuringsinstantie) of een professionele autodealer, om de beste aanpak te bepalen en mogelijke wettelijke en aansprakelijkheidskwesties te begrijpen. Neem contact op met Imex Cars indien u vragen hebt.

Hoe lang duurt het om een auto te verkopen zonder een keuring?

Het verkopen van een auto zonder keuring kan variëren in tijd, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kan het proces echter redelijk snel verlopen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je auto zonder keuring te verkopen:

  1. Contact: neem contact op met opkopers zoals Imex Cars voor een taxatie en bod op uw gebruikte auto. U kunt telefonisch contact op nemen of via de website.

  2. Verkoopafspraak: Maak een afspraak met de potentiële koper voor een bezichtiging en proefrit van de auto. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals het kentekenbewijs en het onderhoudsboekje.

  3. Verkoop en overdracht: Als de koper tevreden is met de auto en een overeenkomst heeft bereikt over de prijs, kunt u de verkoop afronden. Zorg ervoor dat u de betaling ontvangt voordat u de auto overdraagt aan de nieuwe eigenaar. U dient direct geld te ontvangen op uw rekening al is het een voorschot. 

Denkt u toch om een keuring te laten uitvoeren? Dan kan dat bij de erkende Belgische instanties zoals SBAT.

Benieuwd naar de waarde van uw auto?

bottom of page