top of page
Auto verkopen aan handelaar

Auto verkopen aan handelaar, aanrader of niet?

Uw auto verkopen aan een handelaar brengt voordelen met zich mee zoals een juiste waardebepaling, snel zonder tijdsverlies, veilig en vereist geen moeite langs uw kant.

Wanneer het tijd is om uw auto te verkopen wilt u het uiteraard zo goed mogelijk doen. Niet enkel de prijs moet goed zijn maar het moet ook veilig en snel gebeuren met niet al te veel stress.

Voor we dieper ingaan op of het aan te raden is om uw auto aan een autohandelaar te verkopen, moet u eerst voor uzelf uitmaken wat u belangrijk vindt. Er zijn vier factoren die een rol spelen:

  • Prijs

  • Tijd

  • Veiligheid

  • Complexiteit

De juiste prijs voor uw auto bepalen

Als particulier is het moeilijk om de waarde van uw auto zelf te bepalen. Er zijn enkele websites online die een schatting kunnen maken van uw auto. Spijtig genoeg hebben deze websites het bijna altijd mis.

 

Dit komt omdat ze meestal maar een 5 tal kenmerken in overweging nemen bij het berekenen van de waarde van uw auto. Stel u heeft unieke velgen die de waarde van uw auto doen stijgen, dan kan het systeem dat niet in rekening nemen.

 

Aan de andere kant wordt slijtage en de staat van uw auto (op kilometers na) ook niet in rekening genomen. Kortom, websites die op basis van enkel cijfers een waarde op uw auto plakken hebben het bijna altijd mis. 

Een tweede optie die in u opkomt is, op 2dehands of Autoscout24 gaan kijken naar gelijkaardige auto's die te koop staan. Slim gezien, maar het probleem hierbij is dat de geadverteerde prijzen op 2dehands of Autoscout24 zijn geen verkoopprijzen.

 

In werkelijkheid worden de auto's aan een pak minder verkocht dan afgebeeld. Daarom is het verstandig om een expert uw auto te laten taxeren. Dit kan niet zonder enige inspectie.

 

Aan de telefonisch of via e-mail wordt er vaak een richtprijs gegeven met de informatie die ontvangen wordt door de autohandelaar. Maar vaak zijn er gebreken die telefonisch niet besproken zijn.

 

Om de definitieve waarde van uw auto te kennen laat u dus het best een expert langskomen om uw auto te inspecteren en taxeren. Twijfelt u aan de gegeven waarde? Dan kunt u meerdere handelaars laten langskomen om te vergelijken. 

Tijd, veiligheid en complexiteit

Het voordeel dat u heeft bij het verkopen van uw auto aan een handelaar is dat er geen moeite langs u kant vereist wordt. U hoeft uw auto niet te keuren voor verkoop (dat vernieuwd moet worden om de twee maand), geen tijd steken in advertenties of bezichtigingen.

 

Daarnaast hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de administratie. Alles wordt voor u onder handen genomen.

Verkopen aan Imex Cars

Ontvang een bod op uw auto

100% gratis en vrijblijvend

Binnen 24 u een bod

Erkende auto opkoper

de juiste prijs voor uw auto bepalen
Auto zelf verkopen is tijdrovend. Verkoop aan autohandelaar

Ontvang vandaag nog een bod op uw auto van Imex Cars, een erkende auto opkoper die u de beste prijs biedt voor uw wagen. Wij komen tot bij u om uw wagen een correcte waardebepaling te geven.

 

Bent u niet tevreden met ons bod? Dan bent u helemaal niet verplicht om te verkopen. Benieuwd naar wat wij bieden voor uw wagen? Vraag vandaag een bod aan.

Bekijk onze Google reviews! Onze klanten spreken voor zich.

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Binnen 24 u een bod

Erkende auto opkoper

bod ontvangen om auto te verkopen

Hoe werkt het?

Uw auto verkopen in drie stappen. Als eerst vult u de gegevens in. Vervolgens neemt één van onze experts contact met u op met een eerste prijsindicatie op uw wagen. Als laatst kunt u een expert gratis en vrijblijvend laten langskomen voor inspectie. Na de inspectie wordt er een finaal bod uitgebracht op uw wagen. Bij wederzijds akkoord is uw auto verkocht. 

Formulier invullen

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Bod ontvangen

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. Verdere details van het voertuig worden besproken om een betere inschatting te doen van de waarde van uw voertuig.

Afspraak maken

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. U krijgt ter plaatsen een gratis bod zonder verkoopverplichting. ​Bij wederzijds akkoord is uw auto verkocht en wordt er meteen een betaling geregeld. U wordt voorzien van de nodige documenten en de verkochte auto wordt gratis opgehaald. 

1. Vul het formulier in

2. Ontvang een bod

3. Afspraak maken

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. bovenstaand formulier. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. bovenstaand formulier. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

bod op auto krijgen
Bod op auto ontvangen
arrow&v

Foto's auto (optioneel)

Foto auto
Foto auto
Foto auto
Foto auto
Bod ontvangen
bottom of page