Ik wil mijn auto verkopen

Dat kan al binnen 2 uur, zonder gedoe

Bod ontvangen?

Gratis en vrijblijvend!
Foto's uploaden (max. 4 foto's)
Uitstekend
Gebaseerd op 75 recensies
Michael Heiremans
Michael Heiremans
Op tijd, correcte mensen. Snel tot akkoord
Glenn Van Boven
Glenn Van Boven
Stipte en correcte service
Verfaille Glen
Verfaille Glen
Loyaal / oprecht / vriendelijk / eerlijke prijs / efficiënt
glenn depoorter
glenn depoorter
Mannen die hun wereld kennen. Snelle reactie, kwamen de dag zelf nog kijken. Auto direct betaald, en mag deze nog gebruiken tot mijn nieuwe geleverd word. Een overeenkomst waar we beiden mee tevreden zijn. Bedankt mannen !!!
Koen Smekens
Koen Smekens
Correcte afspraken. Snelle service. Betrouwbaar en correcte betaling. Een aanrader.
philippe antara
philippe antara
Vandaag mijn auto verkocht aan Imex Cars, een eerlijke prijs gekregen. Heel leuke mensen om zaken mee te doen, vriendelijk en correct. Wil je je wagen verkopen, contacteer eerst Imex Cars, je komt zeker tot een akkoord. Bedankt aan Imex Cars voor de fijne afhandeling.
Jo Buyle
Jo Buyle
Heel vriendelijke mensen met bereidheid tot onderhandelen. Heel tevreden
Elisabeth Kustermans
Elisabeth Kustermans
Fantastische service, zeer professioneel en eerlijk. Absoluut aan te raden!
Lotte M
Lotte M
Vlotte afhandeling Vriendelijk Perfecte prijs en ruimte om te onderhandelen
Sander Van Hecke
Sander Van Hecke
Betreft de verkoop van mijn wagen, vriendelijke aankopers, da verkoop van mijn wagen was dan ook snel afgerond!

Ik wil mijn auto verkopen, wat nu?

Ik wil mijn auto verkopen, wat nu? U wilt uw auto verkopen maar u weet niet goed waar te beginnen? Ontdek wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat de beste optie voor u is. U heeft in principe drie opties. De eerste optie is om uw auto zelf te verkopen. Daarnaast kunt u uw auto aan een garagist verkopen. De laatste is om uw auto te verkopen aan een erkende auto opkoper, overigens de meest efficiënte en populairdere manier om uw wagen te verkopen. We bespreken hieronder de verschillende opties met de voor- en nadelen.

Zelf verkopen via 2dehands of Autoscout

Uw wagen zelf verkopen kan heel wat complicaties met zich meebrengen. U kunt uw wagen online aanbieden op websites zoals 2dehands en autoscout. Hierbij dient u foto’s, een beschrijving en ook de prijs van uw auto uploaden.

Het moeilijkste hierbij is het bepalen van de prijs voor. Wanneer u te weinig geld vraagt voor uw auto dan verliest u geld, in sommige gevallen enorm veel geld. Het is niet ongebruikelijk dat auto’s 3000 euro onder de werkelijke waarde worden verkocht.

Daarnaast kan het zijn dat u de prijs van uw wagen overschat. In dit geval geraakt uw wagen gewoonweg niet verkocht. Nog een punt waar u rekening mee moet houden is dat u de bezichtigingen, onderhandelingen en administratie zelf moet regelen.

U kunt te maken krijgen met koopjesjagers die u onder druk zetten of onbekende personen die niet met de beste intenties komen. Is deze optie voor u?

Indien u al eerdere ervaring heeft met het verkopen van wagens dan is deze optie misschien wel voor u. Heeft u echter geen ervaring dan is het af te raden om uw auto zelf te verkopen.

Auto verkopen aan een garage

Uw auto aan een garage verkopen kan een goede keuze zijn indien u meteen ook een nieuwe auto koopt van diezelfde garage. Het zit namelijk zo dat garages enkel uw auto overkopen indien ze weten dat er een groot marge op de auto zit of indien u een auto van hen aankoopt.

De inruilwaarde voor uw auto zit dan vaak onder de werkelijke waarde. U krijgt in de meeste gevallen minder geld voor uw auto dan bij een handelaar of wanneer u de auto online zelf verkoopt.

Het is ook niet zo simpel om een garage te vinden die bereidt is om uw auto over te kopen. Wanneer een garage uw auto overkoopt is dat eerder een gunst als u een nieuwe auto van hen koopt.

Auto verkopen aan een auto opkoper of handelaar

Optie drie hebben we kort hierboven vermeld. Dit is voor de meeste mensen de beste optie om de volgende redenen. Bij een auto opkoper zoals Imexcars.be kunt u online een bod aanvragen zonder verkoop verplichting.

U vult gewoonweg de gegevens van uw wagen in en vervolgens ontvangt u binnen 24 u een bod op uw wagen. Daarnaast hoeft u zich niet te verplaatsen. Imexcars komt tot bij u thuis om de auto te inspecteren, verdere details te bespreken en wanneer u akkoord gaat met de verkoop wordt de administratie geregeld en de ophaal van de auto. Daarnaast krijgt u ook meteen betaald.

Wat is de beste optie om uw auto te verkopen? Er is een overduidelijke winnaar. Uw auto verkopen aan een handelaar of auto opkoper, of op zijn minst een bod aanvragen zodat u weet wat uw auto echt waard is.

Snel je auto verkocht in 4 stappen

Aan­melding

van uw voertuig online

Prijs­indicatie

Per telefoongesprek

Inspectie

op locatie direct een bod

Verkocht!

Direct geld op je rekening