top of page

Auto verkopen in België

snel, gemakkelijk en veilig.

auto verkopen belgie - rode auto_edited.jpg

Verkoop uw auto in België voor een juiste prijs aan een erkende auto opkoper.

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

4.9/5 Google reviews

Google Reviews auto opkoper Imex Cars

Gratis en vrijblijvend

Ontvang een bod zonder kosten of verplichtingen.

Snel

Ontvang een bod binnen 24 uur.

Betrouwbaar

Ervaar een eerlijke en transparante prijsbepaling. 

Auto verkopen
in vier stappen

Wilt u meteen een telefonische prijsindicatie van uw voertuig? Bel onze taxatiedienst op het nummer +32 484 84 95 15.

Meld uw voertuig aan.

Krijg telefonisch een eerste prijsindicatie van uw auto.

Op uw vraag, komen wij tot bij u voor een inspectie van uw auto.

Na de inspectie van uw voertuig kunt u akkoord gaan met het bod en wordt er meteen een betaling geregeld.

Bod ontvangen

arrow&v

Foto's auto (optioneel)

Foto auto
Foto auto
Foto auto
Foto auto

Met de aanmelding gaat u akkoord met ons privacybeleid.

Bod ontvangen

Tevreden verkopers

4.9/5 Google reviews

Tevreden klanten Imex Cars
wij kopen auto's.jpg

Wij regelen het papierwerk

Geen gedoe met advertenties

Krijg een eerlijke verkoopprijs

Vermijd moeizame onderhandelingen

Verkoop met een goed gevoel

Vermijd onnodig tijdsverlies

Auto verkopen in België: Kies voor een betrouwbare opkoper

Auto verkopen in België kan een slimme beslissing zijn als je op zoek bent naar een snelle en betrouwbare manier om van je auto af te komen. Het vinden van een betrouwbare opkoper is echter essentieel om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt en zonder gedoe kunt verkopen. In dit artikel zullen we bespreken waarom het verkopen van je auto in België voordelig kan zijn, waarom het kiezen voor een betrouwbare opkoper belangrijk is, hoe je zo'n opkoper kunt vinden en geven we handige tips voor het succesvol verkopen van je auto in België.

Ontvang een bod op uw auto

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

Waarom je auto verkopen in België?

Wanneer je overweegt om je auto te verkopen in België, zijn er verschillende voordelen waarvan je kunt profiteren. Ten eerste is de Belgische automarkt zeer actief en levendig, wat betekent dat er veel potentiële kopers zijn die geïnteresseerd kunnen zijn in jouw auto. Bovendien staat België bekend om het hebben van betrouwbare opkopers die een eerlijke prijs bieden voor tweedehands auto's.

Verkoop je auto in België en profiteer van een actieve automarkt met betrouwbare opkopers die eerlijke prijzen bieden voor tweedehands auto's.

Om de waarde van jouw auto te bepalen in België, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hierbij kun je denken aan het merk en model van de auto, het bouwjaar, kilometerstand en algemene conditie. Door deze factoren zorgvuldig te evalueren kun je een realistische verkoopprijs bepalen voor jouw gebruikte auto.

Haal het maximale uit het verkopen van jouw auto in België door te kiezen voor een betrouwbare opkoper die ervaring heeft met tweedehandsauto's en marktkennis heeft. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk afscheid nemen van jouw huidige voertuig tegen een eerlijke prijs.

Voordelen van het verkopen van je auto in België

Snelle en gemakkelijke verkoopprocedure: Het verkopen van je auto in België is een snelle en eenvoudige procedure. Er zijn verschillende opkopers die geïnteresseerd zijn in het kopen van jouw auto, waardoor je snel een deal kunt sluiten.

Toegang tot een groot aantal potentiële kopers: België heeft een bloeiende automarkt met veel potentiële kopers. Door je auto te verkopen in dit land, vergroot je de kans om meer geïnteresseerde partijen te bereiken en zo de verkoopkansen te maximaliseren.

Mogelijkheid om een hogere prijs te krijgen voor je auto: Vanwege de grote vraag naar tweedehandsauto's in België, heeft u als verkoper mogelijkheden om een hogere prijs voor uw voertuig te vragen. U kunt profiteren van deze gunstige marktomstandigheden bij het verkopen van uw auto.

De Belgische automarkt

Diverse keuze aan automodellen en merken: In de Belgische automarkt is er een brede selectie van automodellen en merken beschikbaar, waardoor consumenten veel opties hebben bij het kopen van een auto.

Stabiele vraag naar tweedehandsauto's: Er is een constante vraag naar tweedehandsauto's in België, wat betekent dat het verkopen van je auto op de markt relatief eenvoudig kan zijn.

Goede infrastructuur voor autotransacties: België heeft een goed ontwikkelde infrastructuur voor autotransacties, inclusief online platforms en fysieke garages waar men gemakkelijk auto's kan kopen of verkopen.

Hoeveel is mijn auto waard in België?

Leeftijd, kilometerstand en algemene staat van de auto zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de waarde. Prijs kan ook worden beïnvloed door de populariteit van het merk of model op de markt. Het vergelijken van prijzen met andere vergelijkbare tweedehandsauto's kan helpen bij het krijgen van een realistische waardebepaling.

 • Leeftijd

 • Kilometerstand

 • Algemene staat

Vergelijken met andere tweedehandsauto's op auto verkoop sites zoals Autoscout24 en 2dehands.be.

Auto verkopen aan Imex Car is veilig, snel en gemakkelijk

Verkoop uw auto veilig, snel en gemakkelijk aan Imex Cars en ontvang gratis online een correct bod. Bij Imex Cars begrijpen we dat uw tijd waardevol is en streven we naar een moeiteloze verkoopervaring. Met onze betrouwbare en professionele aanpak garanderen we een veilige transactie en een snelle afhandeling voor particulieren en bedrijven. Onderstaande illustratie toont waarom uw auto verkopen aan Imex Cars een slimme keuze is. 

Auto verkopen in België aan garage, Imex Cars of auto verkoop sites

Meld uw voertuig aan

Meld uw voertuig aan a.d.h.v. het formulier op de website. Zorg ervoor dat uw gegevens correct zijn zodat we u een correcte eerste prijsindicatie kunnen meedelen.

Ontvang een bod

Eén van onze experts neemt telefonische contact met u met de eerste prijsindicatie van uw voertuig. 

Akkoord en afhandeling

Op uw verzoek komt een taxatie expert langs om uw voertuig te inspecteren. Gaat u akkoord met ons bod? Dan is uw auto verkocht. U ontvangt meteen een betaling via overschrijving. ​

Waarom kiezen voor een betrouwbare opkoper?

Een betrouwbare opkoper biedt veiligheid en zekerheid bij het verkopen van uw auto in België. U kunt erop vertrouwen dat alles volgens de regels en wetten gebeurt, waardoor u geen juridische problemen krijgt.

Daarnaast zorgt een betrouwbare opkoper voor een snelle en gemakkelijke verkoop. U hoeft niet zelf op zoek te gaan naar potentiële kopers of eindeloos onderhandelingen te voeren. De opkoper neemt al het werk uit handen, waardoor u snel van uw auto af bent.

Bovendien krijg u bij een betrouwbare opkoper altijd een eerlijke prijs voor uw auto. Ze hebben ervaring in de markt en weten wat uw auto waard is. Hierdoor kun u rekenen op een goede deal zonder dat er sprake is van onderwaardering.

Kortom, door te kiezen voor een betrouwbare opkoper geniet u van veiligheid, gemak én ontvang u de juiste waarde voor uw auto in België.

Veiligheid en zekerheid

Controleer altijd de betrouwbaarheid van de opkoper voordat u besluit uw auto te verkopen. Zorg ervoor dat alle documenten correct worden afgehandeld om problemen en juridische kwesties te voorkomen. Kies voor een opkoper met een goede reputatie om veiligheid en zekerheid te garanderen.

 • Controleer betrouwbaarheid

 • Correcte afhandeling van documenten

 • Opkoper met goede reputatie

Snelle en gemakkelijke verkoop

Bied uw auto aan bij meerdere opkopers voor een snellere verkoop. Door verschillende opkopers te benaderen, vergroot u de kans op snel resultaat. Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie over uw auto paraat hebt om het proces soepel te laten verlopen. Denk hierbij aan gegevens zoals het bouwjaar, kilometerstand en eventuele schade. Houd ook rekening met de staat van uw auto om realistische verwachtingen te hebben over de prijs die u kunt krijgen.

Eerlijke prijs voor uw auto

Doe grondig onderzoek naar de marktwaarde van uw specifieke model en merk. Vergelijk verschillende prijzen die door opkopers worden aangeboden om ervoor te zorgen dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw auto. Wees ook alert op eventuele "verborgen" kosten, zoals transport of administratieve taken, en zorg ervoor dat deze duidelijk zijn voordat u akkoord gaat met een verkoop.

Hoe vind u een betrouwbare opkoper in België?

Als u een betrouwbare opkoper in België wilt vinden, kunt u verschillende bronnen gebruiken. Allereerst is het raadzaam om online zoekopdrachten uit te voeren en de websites van verschillende opkopers te bekijken. Daarnaast kunt u ook aanbevelingen vragen aan vrienden, familie of collega's die eerder hun auto hebben verkocht. Vergeet niet om de betrouwbaarheid van de opkoper te controleren door recensies en ervaringen van andere klanten te lezen.

Online zoekopdrachten

 • Zoek naar gerenommeerde opkopers

 • Vergelijk prijzen en voorwaarden

 • Controleer de reputatie van de opkoper

Aanbevelingen en recensies

Vraag vrienden, familie of collega's om aanbevelingen. Lees online recensies over verschillende opkopers en let op positieve ervaringen van andere verkopers.

 • Vraag mensen in uw directe omgeving naar hun ervaringen met opkopers

 • Zoek online naar recensies van verschillende opkopers

 • Let vooral op positieve beoordelingen en tevreden klanten

Betrouwbaarheid controleren

Controleer of de opkoper een erkend bedrijf is. Dit kunt u doen door betrouwbare bronnen te raadplegen, zoals de Kamer van Koophandel. Verifieer ook of er sprake is van transparante communicatie met de opkoper. Dit helpt om ervoor te zorgen dat u te maken hebt met een betrouwbaar persoon of bedrijf bij het verkopen van uw auto in België.

Benieuwd naar de waarde van uw auto?

Tips voor het verkopen van uw auto in België

 1. Kies voor een betrouwbare opkoper: Maak gebruik van erkende en gecertificeerde autodealers of online platforms om ervoor te zorgen dat u met een betrouwbare partij te maken hebt.

 2. Zorg voor een goede presentatie: Zorg ervoor dat uw auto schoon is, zowel van binnen als van buiten, en maak duidelijke foto's die de beste kenmerken benadrukken.

Let op het volgende bij het verkopen van uw auto in België.

Onderhoud en reparaties

Zorg ervoor dat u regelmatig onderhoud uitvoert aan uw auto om de optimale prestaties te behouden. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent om uw auto in België te verkopen. Potentiële kopers zullen op zoek zijn naar een goed onderhouden voertuig. Zorg er ook voor dat eventuele reparaties worden uitgevoerd voordat u de auto te koop aanbiedt, dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop. Vergeet niet alle documentatie met betrekking tot het onderhoud en de reparaties van de auto te bewaren, want potentiële kopers kunnen hierom vragen.

Zorg voor een goede presentatie

Maak de auto grondig schoon, zowel van binnen als van buiten. Een schone auto geeft een professionele indruk en kan de waarde ervan verhogen. Repareer kleine beschadigingen zoals krassen of deuken. Door deze reparaties uit te voeren, toont u aan dat uw auto goed onderhouden is en potentiele kopers kunnen hierdoor meer vertrouwen krijgen in het voertuig. Fotografeer de auto in goed licht en maak duidelijke foto's van alle hoeken. Goede foto's zijn essentieel om interesse op te wekken bij potentiële kopers en hen een volledig beeld te geven van het voertuig

Onderhandelingen en prijsonderzoek

Doe online onderzoek naar vergelijkbare auto's om een realistische prijs te bepalen. Hierdoor krijgt u een goed idee van wat andere verkopers vragen voor soortgelijke voertuigen en kun u uw prijs dienovereenkomstig instellen.

 

Bereid u voor op mogelijke onderhandelingen door uw minimale verkoopprijs vast te stellen. Dit is de laagste prijs waarvoor u bereid bent om de auto te verkopen. Het helpt bij het beschermen van uw belangen tijdens het onderhandelingsproces.

Vraag potentiële kopers om bewijsmateriaal of rapporten over de technische staat en kilometerstand van de auto. Op deze manier kun u ervoor zorgen dat geïnteresseerde partijen betrouwbare informatie verstrekken, waardoor u weloverwogen beslissingen kunt nemen tijdens het verkoopproces.

Conclusie

Voor een soepele en betrouwbare verkoop van uw auto in België, is het aan te raden om te kiezen voor een professionele opkoper. Zij hebben de expertise en ervaring om u het beste bod te bieden en zorgen voor een vlotte afhandeling. Vergeet niet om verschillende opkopers met elkaar te vergelijken voordat u uw definitieve keuze maakt. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de beste deal krijgt voor uw auto. Imex Cars is een auto opkoper met een auto verkoop service actief in heel België in regio's zoals:

- Auto verkopen Gent

- Auto verkopen Oudenaarde

- Auto verkopen Leuven

- Auto verkopen Aalst

- Auto verkopen Mechelen

- En nog veel meer...

Ontvang een bod op uw wagen

100% gratis en vrijblijvend

Bod binnen 24 uur

Erkende auto opkoper

bod ontvangen om auto te verkopen in België bij Imex Cars
bottom of page